Zonneboiler Elp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Elp? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker ontdek jij handige info aangaande een zonneboiler kopen in Elp.

zonneboiler systeem installeren in 9442

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1000.
 • Een gemiddelde woning in Midden-Drenthe gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €100 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9442
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Elp vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Elp! Geholpen door onze vergelijker check je simpel en snel een competente installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Midden-Drenthe. Of benader echteinstallateur.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf lees jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toegepast door grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Elp. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In september 2023 zijn er oplossingen het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Elp variëren tussen €2850 en €4200, met installatie inclusief. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op onze website bekijk je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verschillende scenario’sde kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €175 per jaar (energieprijzen september 2023). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.525€60
100 liter2€2.950 – €3.125€100
200 liter2€3.100 – €3.875€125
300 liter3€4.400 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-elp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft woonoppervlak en de mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Elp (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recent verder verhoogd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €750 tot wel €1225. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Elp

 • Sonnenkraft (Compact E 200L 1x SCE202-M), vermogen 870 [KW], €592 subsidie.
 • Econo (S18HPCPC-150-H1), vermogen 1677 [KW], €1140 subsidie.
 • Eneco (O4PHP4-400H1), vermogen 3258 [KW], €2215 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Midden-Drenthe een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.middendrenthe.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Elp aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Elp!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!