Zonneboiler Mantinge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Mantinge? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk je uitgebreide info die helpen bij een zonneboiler kopen in Mantinge.

zonneboiler systeem installeren in 9436

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een doorsnee huishouden in Midden-Drenthe gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Concreet: een interessante besparing van +/- €100 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9436
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Mantinge vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Mantinge! Middels onze tool vind je moeiteloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Midden-Drenthe. Of benader de website kvinl.nl voor een database met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder achterhaal je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels de leidingen wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter is de werking niet optimaal. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie draagt zorg voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bovenal relevant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een grote vraag naar warm water. Dankzij lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Mantinge. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De meest recente kosten zonneboiler Mantinge schommelen tussen de €2800 en €3950, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De investering komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, het volume van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Verderop tref jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verscheide scenario’sde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €145 per 12 maanden (gasprijzen maart 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€40
100 liter2€2.750 – €3.025€100
200 liter2€3.175 – €3.925€145
300 liter3€4.500 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-mantinge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de specificaties verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Via deze informatie kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Mantinge (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle producten die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €850 tot €1425. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Mantinge

 • Sonnenkraft (Compact E 200L 1x SkR 500), vermogen 1073 [KW], €730 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 4-24HeatPipeCollector), vermogen 3885 [KW], €2642 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 6,4m²-KS 800A+), vermogen 2867 [KW], €1950 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Midden-Drenthe wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.middendrenthe.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Mantinge aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Mantinge!

 • De warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!