Zonneboiler Eursinge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Eursinge? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product wordt gevormd door 2 aspecten: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij deze pagina bekijk je waardevolle informatie aangaande een zonneboiler kopen in Eursinge.

zonneboiler systeem installeren in 9434

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Midden-Drenthe verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €115 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9434
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Eursinge vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Eursinge! Door middel van onze website vind je zonder problemen een competente installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Midden-Drenthe. Of probeer Qbis.nl voor informatie over geschikte installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie is geschikt voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Met name toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Eursinge. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er constructies met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De verwachte kosten zonneboiler Eursinge fluctueren tussen de €2950 en €3400, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna lees jij voor enkele mogelijkheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €95 per jaar (gasprijzen maart 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.650€55
100 liter2€2.925 – €3.100€85
200 liter2€3.250 – €3.975€115
300 liter3€4.400 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-eursinge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Middels deze info kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de staat van de isolatie. Interessant is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Eursinge (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recent uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot €1500. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eursinge

 • 123-Kaminofen (1CPC24+TS-S 300L), vermogen 1977 [KW], €1344 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-24CPC met spiegel), vermogen 3545 [KW], €2411 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 3,2m²-HSP1-300A+), vermogen 1457 [KW], €991 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Midden-Drenthe een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.middendrenthe.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Eursinge aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Eursinge!

 • De warmtepomp: wint energie uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!