Zonneboiler Hoogersmilde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Hoogersmilde? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze vergelijker bekijk je bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hoogersmilde.

zonneboiler systeem installeren in 9423

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1550.
 • Een doorsnee huishouden in Midden-Drenthe stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €125 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9423
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Hoogersmilde vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Hoogersmilde! Aan de hand van onze tool check je eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Midden-Drenthe. Of ga naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box bekijk jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en relevante keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Hoogersmilde. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Hoogersmilde fluctueren tussen de €2550 en €3750, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. In het volgende kopje vind jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor verscheide scenario’sde kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €95 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€55
100 liter2€2.950 – €3.175€95
200 liter2€3.275 – €3.925€145
300 liter3€4.525 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-hoogersmilde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zo is het helder naar wie de informatie toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas je op dit moment verbruikt. Door deze data kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Er volgt binnen een week een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Hoogersmilde (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle installaties die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €725 tot wel €1525. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hoogersmilde

 • Cosmo (Solarpakket 2/251/150), vermogen 1696 [KW], €1153 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 4-24HeatPipeCollector), vermogen 3873 [KW], €2634 subsidie.
 • Eco2All (DTH-CPC 10 – 300L ESRS boiler), vermogen 1947 [KW], €1324 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie verschaft de gemeente Midden-Drenthe soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.middendrenthe.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hoogersmilde aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hoogersmilde!

 • Een warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!