Zonneboiler Bovensmilde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Bovensmilde? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat uit 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Via onze website ontdek je actuele toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Bovensmilde.

zonneboiler systeem installeren in 9421

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een alledaags gezin in Midden-Drenthe gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9421
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Bovensmilde vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Bovensmilde! Geholpen door deze website bekijk je eenvoudig een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Midden-Drenthe. Of ga naar de website kvinl.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en voorwaarden (keurmerken). Onder andere VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem kan gebruikt worden voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Bovensmilde. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De huidige kosten zonneboiler Bovensmilde vinden we terug ergens tussen de €2925 en €4450, inclusief installeren. Het product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Hierna ontdek jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor enkele voorbeelden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €65 per 12 maanden (gasprijzen maart 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.700€55
100 liter2€2.875 – €3.100€75
200 liter2€3.100 – €3.975€140
300 liter3€4.550 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-bovensmilde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de inhoud en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. U krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Bovensmilde (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle types die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €625 tot €1150. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Bovensmilde

 • 2-improve energy (500CS2ww2xpro18), vermogen 3193 [KW], €2171 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24CPC met spiegel), vermogen 3532 [KW], €2402 subsidie.
 • DAXX (DAXX-warmte 1×20 & 500L), vermogen 1734 [KW], €1179 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Midden-Drenthe mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.middendrenthe.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Bovensmilde aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Bovensmilde!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!