Zonneboiler Drijber

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Drijber? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem komt tot stand door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van onze vergelijker lees je veelzijdige adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Drijber.

zonneboiler systeem installeren in 9419

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1600.
 • Een standaard woning in Midden-Drenthe gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €140 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9419
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Drijber vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Drijber! Geholpen door deze website ontdek je moeiteloos een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Midden-Drenthe. Of benader de website kvinl.nl waar je een database treft met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Hierna achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Drijber. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Drijber schommelen tussen de €2925 en €3400, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor enkele mogelijkheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €75 per jaar (energieprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€60
100 liter2€2.925 – €3.100€80
200 liter2€3.250 – €3.850€110
300 liter3€4.425 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-drijber

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het energieverbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld de grootte en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Er volgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Drijber (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle systemen die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €775 tot €1525. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Drijber

 • 2-improve energy (400CS2ww3xpro18), vermogen 3561 [KW], €2421 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-30HeatPipeCollector), vermogen 3833 [KW], €2606 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-100T/TWL-KER-1000L-B), vermogen 3887 [KW], €2643 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Midden-Drenthe een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.middendrenthe.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Drijber aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Drijber!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!