Zonneboiler Hooghalen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Hooghalen? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt gevormd door twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels de zonneboiler-vergelijker bekijk jij accurate adviezen over een zonneboiler kopen in Hooghalen.

zonneboiler systeem installeren in 9414

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1550.
 • Een gemiddeld huishouden in Midden-Drenthe verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €55 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9414
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Hooghalen vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Hooghalen! Via deze website check je probleemloos een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Midden-Drenthe. Of benader de website Qbis.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box ontdek jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en certificering. Bijvoorbeeld VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grote woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hooghalen. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Hooghalen komen gemiddeld uit tussen €2475 en €4300, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop lees je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor een variatie aan gevallen de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €120 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€55
100 liter2€2.950 – €3.150€100
200 liter2€3.275 – €3.875€135
300 liter3€4.400 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-hooghalen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Met deze data kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt snel een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hooghalen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €675 tot wel €1875. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hooghalen

 • 2-improve energy (300CS2ww2xpro24), vermogen 3443 [KW], €2341 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24CPC met spiegel), vermogen 3519 [KW], €2393 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-50T/TWL-KER-500L-B), vermogen 2297 [KW], €1562 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie geeft de gemeente Midden-Drenthe wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.middendrenthe.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hooghalen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hooghalen!

 • Warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!