Zonneboiler De Wilp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in De Wilp? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze tool lees je accurate gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in De Wilp.

zonneboiler systeem installeren in 9367

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €750.
 • Een alledaags gezin in Marum stookt 1750 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €105 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9367
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in De Wilp vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in De Wilp! Met behulp van onze website tref je zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Marum. Of surf naar echteinstallateur.nl voor informatie over erkende installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder bekijk je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product regelt je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in De Wilp. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler De Wilp liggen tussen de €2975 en €3550, met installatie. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op deze pagina vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor verscheide voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €160 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€40
100 liter2€2.850 – €3.050€90
200 liter2€3.200 – €3.900€125
300 liter3€4.525 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-de-wilp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze statistieken kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt zeer binnenkort een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in De Wilp (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle types op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €575 tot wel €1225. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Wilp

 • 2-improve energy (200CS2wwpro18), vermogen 1659 [KW], €1128 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3493 [KW], €2375 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-25T/TWL-S-200L-B), vermogen 1697 [KW], €1154 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Marum een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.marum.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte De Wilp aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in De Wilp!

 • Warmtepomp: wint warmte via de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!