Zonneboiler Tolbert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Tolbert? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl lees jij omvangrijke details m.b.t. een zonneboiler kopen in Tolbert.

zonneboiler systeem installeren in 9356

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1300.
 • Een doorsnee gezin in Leek verbruikt 1640 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €155 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9356
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Tolbert vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Tolbert! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl tref je simpel en snel een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Leek. Of probeer de website kvinl.nl voor een database met ervaren installateurs uit de buurt. Hierna ontdek jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om beoordelingen en eventuele keurmerken. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product wordt gebruikt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Tolbert. Deze installatie is goed te combineren met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder plaatsen ze ook een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Tolbert fluctueren tussen de €2775 en €3700, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op onze website vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor meerdere scenario’sde geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €55 op jaarbasis (gasprijs december 2023). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.550€40
100 liter2€2.875 – €3.075€75
200 liter2€3.125 – €3.875€145
300 liter3€4.500 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-tolbert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om te weten hoeveel gas + stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Beschrijf uw huis. Het betreft woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt snel een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Tolbert (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recentelijk verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle apparaten die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot wel €1275. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Tolbert

 • 2-improve energy (200AXHE1wwpro18), vermogen 1664 [KW], €1132 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24CPC met spiegel), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap/CV HYG200CS1ww2xPro24 – 2IE Tap/CV HYG200CS1w), vermogen 3422 [KW], €2327 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie verschaft de gemeente Leek een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.leek.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Tolbert aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Tolbert!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!