Zonneboiler Veenhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Veenhuizen? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels zonneboilerrevolutie.nl tref je veelzijdige gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Veenhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 9341

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1800.
 • Een standaard woning in Noordenveld verbruikt 1680 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9341
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Veenhuizen vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Veenhuizen! Via deze pagina vind je probleemloos een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Noordenveld. Of ga naar de website kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. Hierna vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product voorziet in warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Het product bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral interessant voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Veenhuizen. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Veenhuizen zitten gemiddeld tussen €2575 en €4250, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor verscheide voorbeeldsituaties de kostprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €100 per jaar (energieprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.700€40
100 liter2€2.925 – €3.075€85
200 liter2€3.225 – €3.875€140
300 liter3€4.575 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-veenhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Veenhuizen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €625 tot €1750. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Veenhuizen

 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS300+2xCS150), vermogen 1276 [KW], €868 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24CPC met spiegel), vermogen 1936 [KW], €1316 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×5,095m opdaksysteem), vermogen 3182 [KW], €2164 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Noordenveld mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.gemeentenoordenveld.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Veenhuizen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Veenhuizen!

 • Een warmtepomp: haalt energie middels de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!