Zonneboiler Huis ter Heide

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Huis ter Heide? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt opgebouwd door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze website lees je veelzijdige info aangaande een zonneboiler kopen in Huis ter Heide.

zonneboiler systeem installeren in 9336

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • De subsidies lopen op tot €1850.
 • Een doorsnee huishouden in Noordenveld stookt 1680 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €95 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9336
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Huis ter Heide vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Huis ter Heide! Geholpen door onze website vind je snel een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Noordenveld. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf lees jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Huis ter Heide. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Huis ter Heide schommelen tussen de €2650 en €3850, met installatie. Dit product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een variatie aan omstandigheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €155 per jaar (gasprijzen september 2023). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.625€60
100 liter2€2.775 – €3.000€100
200 liter2€3.200 – €3.825€125
300 liter3€4.475 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-huis-ter-heide

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Via deze gegevens kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld de omvang en staat van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Huis ter Heide (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €725 tot €1175. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Huis ter Heide

 • Thermics Energie (Aqua FTH premium 300L-2FTH2,5DH), vermogen 1929 [KW], €1312 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24HeatPipeCollector), vermogen 1658 [KW], €1127 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×3,075m opdaksysteem), vermogen 1910 [KW], €1299 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Noordenveld mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.gemeentenoordenveld.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Huis ter Heide aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Huis ter Heide!

 • De warmtepomp: genereert energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!