Zonneboiler Langelo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Langelo? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze vergelijker lees jij uitgebreide gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Langelo.

zonneboiler systeem installeren in 9333

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1100.
 • Een gemiddeld huishouden in Noordenveld verbruikt 1680 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €75 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9333
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Langelo vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Langelo! Geholpen door onze website bekijk je probleemloos een goede installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Noordenveld. Of check kvinl.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit systeem bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Langelo. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Langelo komen gemiddeld uit tussen €2650 en €3500, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor verschillende voorbeeldsituaties de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €90 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.575€40
100 liter2€2.925 – €3.075€85
200 liter2€3.225 – €3.925€135
300 liter3€4.475 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-langelo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas en elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt z.s.m. een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Langelo (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is in 2017 uitgebreid. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle systemen die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €650 tot wel €1525. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Langelo

 • Thermics Energie (Aqua DTH premium 400L-3DTH2,0), vermogen 3120 [KW], €2122 subsidie.
 • Econo (M54HPCPC-150-H1), vermogen 3457 [KW], €2351 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×5,095m opdaksysteem), vermogen 1994 [KW], €1356 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Noordenveld wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.gemeentenoordenveld.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Langelo aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Langelo!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!