Zonneboiler Leutingewolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Leutingewolde? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij deze pagina check jij praktische adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Leutingewolde.

zonneboiler systeem installeren in 9313

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een gemiddeld gezin in Noordenveld verbruikt 1680 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9313
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Leutingewolde vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Leutingewolde! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je probleemloos een erkende installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Noordenveld. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een schema met vakbekwame installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf bekijk jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en certificering. Je kunt denken aan VCA, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Leutingewolde. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De huidige kosten zonneboiler Leutingewolde schommelen tussen de €2750 en €3650, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna check jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor diverse omstandigheden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €85 op jaarbasis (gasprijzen maart 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.625€70
100 liter2€2.825 – €3.025€100
200 liter2€3.300 – €3.825€115
300 liter3€4.425 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-leutingewolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee is het helder naar wie de informatie toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Leutingewolde (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle systemen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €475 tot wel €1625. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Leutingewolde

 • Spring Solar (HW 300), vermogen 1086 [KW], €738 subsidie.
 • Thercon (WAH500SA – 2x SCIV30), vermogen 2976 [KW], €2024 subsidie.
 • Solmax (820-5f-slm), vermogen 3496 [KW], €2377 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Noordenveld een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.gemeentenoordenveld.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Leutingewolde aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Leutingewolde!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!