Zonneboiler Lieveren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Lieveren? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij onze tool vind jij toepasbare details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Lieveren.

zonneboiler systeem installeren in 9304

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1250.
 • Een gemiddelde woning in Noordenveld gebruikt 1680 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €85 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9304
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Lieveren vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Lieveren! Aan de hand van deze pagina ontdek je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Noordenveld. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een schema met ervaren installateurs in de regio. Hieronder check je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met recensies en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Sterkin, KviNL, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product wordt gebruikt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Zeker een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Lieveren. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Lieveren vinden we terug ergens tussen de €2825 en €3300, met montage. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op deze pagina bekijk jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor diverse voorbeelden de kostprijzen en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €180 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.600€50
100 liter2€2.850 – €3.125€85
200 liter2€3.175 – €3.850€125
300 liter3€4.450 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-lieveren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze informatie kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Lieveren (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recent verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle types die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot €1075. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lieveren

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ SKL 500), vermogen 2375 [KW], €1615 subsidie.
 • Thercon (WAH300SA – 3x SCIV30), vermogen 324 [KW], €2203 subsidie.
 • Solmax (512-4f-slm), vermogen 3273 [KW], €2226 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Noordenveld een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.gemeentenoordenveld.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Lieveren aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Lieveren!

 • Warmtepomp: haalt warmte middels de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!