Zonneboiler Roden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Roden? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het product bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door onze website bekijk je accurate aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Roden.

zonneboiler systeem installeren in 9301

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1700.
 • Een gemiddeld gezin in Noordenveld verbruikt 1680 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9301
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Roden vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Roden! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een erkende installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Noordenveld. Of klik door naar Qbis.nl waar je een database treft met geschikte installateurs in je omgeving. Onderstaand achterhaal je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. De installatie behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Door scherpe prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Roden. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Roden komen gemiddeld uit tussen €2450 en €3700, met installatie. Dit product heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de inhoud van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind je voor diverse gevallen de geschatte prijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €85 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.600€45
100 liter2€2.775 – €3.075€85
200 liter2€3.300 – €3.975€135
300 liter3€4.425 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-roden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten we naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze info kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Denk aan de inhoud en staat van isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Roden (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €450 tot wel €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Roden

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ SKL 400), vermogen 2432 [KW], €1654 subsidie.
 • Thercon (WAH300SA – 2x SCIV30), vermogen 2888 [KW], €1964 subsidie.
 • Solmax (512-3f-slm), vermogen 3007 [KW], €2045 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Noordenveld mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.gemeentenoordenveld.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Roden aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Roden!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!