Zonneboiler Westergeest

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Westergeest? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze pagina doorzoek je waardevolle toelichtingen over een zonneboiler kopen in Westergeest.

zonneboiler systeem installeren in 9295

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3700.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een gemiddeld huishouden in Kollumerland en Nieuwkruisland gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9295
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een zonneboiler installateur in Westergeest vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Westergeest! Door middel van deze pagina bekijk je simpel en snel een competente installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over erkende installateurs uit de buurt. Hieronder bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Westergeest. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er constructies met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Westergeest schommelen tussen de €2700 en €4300, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor een variatie aan scenario’sde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €130 per jaar (gasprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.650€55
100 liter2€2.900 – €3.000€80
200 liter2€3.100 – €3.900€140
300 liter3€4.400 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-westergeest

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Door deze gegevens kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn de omvang en de mate van isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Westergeest (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is 2 jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €450 tot wel €1800. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Westergeest

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 3 + WP 500), vermogen 2043 [KW], €1389 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 3x SCIV30), vermogen 3237 [KW], €2201 subsidie.
 • Solmax (300-3f-slm), vermogen 2923 [KW], €1988 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.kollumerland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Westergeest aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Westergeest!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!