Zonneboiler Kollumerpomp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Kollumerpomp? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze website ontdek je omvangrijke details aangaande een zonneboiler kopen in Kollumerpomp.

zonneboiler systeem installeren in 9293

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1650.
 • Een alledaags huishouden in Kollumerland en Nieuwkruisland verbruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9293
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een zonneboiler installateur in Kollumerpomp vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Kollumerpomp! Met behulp van onze vergelijker achterhaal je eenvoudig een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een schema met ervaren installateurs in je omgeving. Hierna ontdek je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit duurzame product bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Kollumerpomp. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Kollumerpomp schommelen tussen de €2700 en €3450, met monteren & installeren. Het product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Op onze website vind je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna vind je voor een variatie aan voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €115 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.600€70
100 liter2€2.900 – €3.125€95
200 liter2€3.275 – €3.800€130
300 liter3€4.500 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-kollumerpomp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de info verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze informatie kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Kollumerpomp (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle systemen die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €525 tot wel €1900. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Kollumerpomp

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 3 + HSK-SLS 500), vermogen 2507 [KW], €1705 subsidie.
 • Thercon (DSW300HS+ – 1x SCIV30), vermogen 1562 [KW], €1062 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 260), vermogen 293 [KW], €199 subsidie.

Naast de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.kollumerland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Kollumerpomp aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Kollumerpomp!

 • De warmtepomp: haalt energie uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!