Zonneboiler Twijzelerheide

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Twijzelerheide? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels deze pagina tref jij waardevolle toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Twijzelerheide.

zonneboiler systeem installeren in 9287

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1500.
 • Een alledaags huishouden in Achtkarspelen verbruikt 1590 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9287
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Twijzelerheide vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Twijzelerheide! Door middel van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Achtkarspelen. Of benader Qbis.nl voor een overzicht met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. Verderop vind je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en relevante keurmerken. Denk aan Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Met name interessant voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Twijzelerheide. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Twijzelerheide komen gemiddeld uit tussen €2950 en €3150, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De investering wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop tref je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor een paar voorbeelden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €130 per jaar (energieprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€45
100 liter2€2.900 – €3.075€90
200 liter2€3.250 – €3.950€140
300 liter3€4.575 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-twijzelerheide

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de grootte en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke andere systemen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Twijzelerheide (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €675 tot €1225. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Twijzelerheide

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 3 + WP 500), vermogen 2202 [KW], €1497 subsidie.
 • Zonneboilerpro (WPB260-GoT), vermogen 1442 [KW], €1131 subsidie.
 • Segno-Membro (3xBHP20+500LH), vermogen 3428 [KW], €2331 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Achtkarspelen een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.grootegast.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Twijzelerheide aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Twijzelerheide!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!