Zonneboiler Twijzel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Twijzel? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker ontdek jij handige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Twijzel.

zonneboiler systeem installeren in 9286

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €950.
 • Een alledaags gezin in Achtkarspelen verbruikt 1590 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €135 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9286
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Twijzel vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Twijzel! Via deze pagina vind je snel een vakbekwame installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Achtkarspelen. Of surf naar Qbis.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand check je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toepasbaar op grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een grote vraag naar warm water. Wegens aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Twijzel. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder hebben we nog het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Twijzel zitten gemiddeld tussen €2750 en €3100, met monteren & installeren. Dit product heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Verderop ontdek jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor een aantal scenario’sde aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €170 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€40
100 liter2€2.750 – €3.050€105
200 liter2€3.250 – €3.975€120
300 liter3€4.550 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-twijzel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee komen wij erachter naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze informatie kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Twijzel (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is recentelijk verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle merken die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €575 tot wel €1600. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Twijzel

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 3 + SKL 500), vermogen 2685 [KW], €1826 subsidie.
 • DAXX (2×22 + 500L), vermogen 3361 [KW], €2285 subsidie.
 • Segno-Membro (3xBHP15+500LH), vermogen 2201 [KW], €1497 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Achtkarspelen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.grootegast.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Twijzel aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Twijzel!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!