Zonneboiler Buitenpost

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Buitenpost? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels deze pagina check je veelzijdige adviezen over een zonneboiler kopen in Buitenpost.

zonneboiler systeem installeren in 9285

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1800.
 • Een standaard woning in Achtkarspelen verbruikt 1590 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €90 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9285
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Buitenpost vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Buitenpost! D.m.v. deze website ontdek je snel een geschikte installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Achtkarspelen. Of ga naar de website kvinl.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop tref je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na beoordelingen en eventuele keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toepasbaar op grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Buitenpost. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder plaatsen ze ook het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Buitenpost vinden we terug ergens tussen de €2900 en €3350, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website bekijk jij meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een variatie aan scenario’sde kostprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €100 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€50
100 liter2€2.800 – €3.075€85
200 liter2€3.250 – €3.950€135
300 liter3€4.525 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-buitenpost

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel elektra en gas je op dit moment verbruikt. Via het verbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de grootte en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een week een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Buitenpost (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is recentelijk verhoogd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €500 tot €1550. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Buitenpost

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 3 + HSK-SLS 500), vermogen 2539 [KW], €1727 subsidie.
 • DAXX (1×22 + 300L), vermogen 1845 [KW], €1255 subsidie.
 • Segno-Membro (2xBHP20+400L), vermogen 2020 [KW], €1374 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Achtkarspelen soms een extra tegemoetkoming. Zie www.grootegast.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Buitenpost aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Buitenpost!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!