Zonneboiler Harkema

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Harkema? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door deze pagina tref je actuele gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Harkema.

zonneboiler systeem installeren in 9281

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1650.
 • Een gemiddeld huishouden in Achtkarspelen gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9281
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Harkema vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Harkema! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker ontdek je simpel en snel een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Achtkarspelen. Of check kvinl.nl voor informatie over ervaren installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. D.m.v. de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie is geschikt voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Harkema. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Harkema liggen tussen de €2775 en €4150, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina check je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor diverse voorbeeldsituaties de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €65 per jaar (energieprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€60
100 liter2€2.925 – €3.100€100
200 liter2€3.275 – €3.925€115
300 liter3€4.450 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-harkema

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Door het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. U krijgt binnen een week een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Harkema (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is recent verder verhoogd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €800 tot wel €1175. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Harkema

 • Solarbayer (PremiumPlus 2,86 AL – Paket 2 + SKL 300), vermogen 2258 [KW], €1535 subsidie.
 • Orion Solar (2×24+800ltr hygiene), vermogen 3577 [KW], €2432 subsidie.
 • Citrin Solar (TWS300+2xCS150), vermogen 1836 [KW], €1248 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Achtkarspelen soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.grootegast.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Harkema aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Harkema!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!