Zonneboiler Earnewâld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Earnewâld? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker lees jij waardevolle details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Earnewâld.

zonneboiler systeem installeren in 9264

 • Een zonneboiler is een populaire manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1900.
 • Een alledaags gezin in Tytsjerksteradiel verbruikt 1560 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit houdt in een forse besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9264
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Earnewâld vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Earnewâld! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je moeiteloos een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Tytsjerksteradiel. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met eerlijke installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf tref je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. De installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Earnewâld. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder is er nog een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Earnewâld schommelen tussen de €2675 en €3450, met installatie inclusief. De installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor meerdere situatiesde geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €105 per jaar (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.675€70
100 liter2€2.800 – €3.000€80
200 liter2€3.175 – €3.825€115
300 liter3€4.475 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-earnewald

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Op basis van deze informatie kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Earnewâld (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle installaties die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €825 tot wel €1725. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Earnewâld

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 2+ SKL 400), vermogen 2636 [KW], €1792 subsidie.
 • Orion Solar (1×24+400ltr hygiene), vermogen 2030 [KW], €1380 subsidie.
 • HRsolar (HRS300D/4,8AR), vermogen 1853 [KW], €1260 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Tytsjerksteradiel soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.tytsjerksteradiel.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Earnewâld aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Earnewâld!

 • De warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!