Zonneboiler Noardburgum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Noardburgum? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee toepassingen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Middels deze pagina tref jij uitgebreide info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Noardburgum.

zonneboiler systeem installeren in 9257

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een standaard woning in Tytsjerksteradiel verbruikt 1560 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €100 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9257
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Noardburgum vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Noardburgum! Aan de hand van deze website ontdek je probleemloos een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Tytsjerksteradiel. Of bezoek de website kvinl.nl voor een schema met goede installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand achterhaal jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en certificering. Bekijk eens Solar Keymark, VCA, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product draagt zorg voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Het product wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toegepast door bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Noardburgum. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juli 2024 zijn er structuren met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Noardburgum komen gemiddeld uit tussen €2850 en €3050, met monteren & installeren. Deze installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind je voor enkele mogelijkheden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €150 per jaar (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.525€65
100 liter2€2.900 – €3.175€75
200 liter2€3.250 – €3.950€135
300 liter3€4.475 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-noardburgum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Door deze data kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Er volgt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Noardburgum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd in 2017 verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle apparaten op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €475 tot €1350. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Noardburgum

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 100T/KER1000L-1), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.
 • Nelskamp (ATAG ALEC300-9,42m2 Nelskamp 2Power), vermogen 1672 [KW], €1137 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 600 – 3 RAY10), vermogen 2143 [KW], €1457 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Tytsjerksteradiel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.tytsjerksteradiel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Noardburgum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Noardburgum!

 • Warmtepomp: haalt warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!