Zonneboiler Hurdegaryp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Hurdegaryp? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker bekijk je bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hurdegaryp.

zonneboiler systeem installeren in 9254

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1750.
 • Een gemiddeld huishouden in Tytsjerksteradiel stookt 1560 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9254
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Hurdegaryp vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Hurdegaryp! Aan de hand van deze website tref je probleemloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Tytsjerksteradiel. Of klik door naar kvinl.nl voor informatie over competente installatiebedrijven in je omgeving. Hierna lees jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en certificering. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In koude maanden is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. De installatie houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Hurdegaryp. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Hurdegaryp fluctueren tussen de €2650 en €3650, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind je voor verscheide mogelijkheden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €90 per jaar (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.625€50
100 liter2€2.875 – €3.175€95
200 liter2€3.150 – €3.875€140
300 liter3€4.550 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-hurdegaryp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Op basis van het energieverbruik kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn de inhoud en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Hurdegaryp (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €725 tot wel €1275. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hurdegaryp

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 80T/KER800L-1), vermogen 3370 [KW], €2292 subsidie.
 • ZBPro (WPB260-FP), vermogen 2179 [KW], €1482 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 800 – 4 ECLIPSE), vermogen 2575 [KW], €1751 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Tytsjerksteradiel soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.tytsjerksteradiel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Hurdegaryp aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hurdegaryp!

 • Een warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!