Zonneboiler Olterterp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Olterterp? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze website bekijk jij bruikbare gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Olterterp.

zonneboiler systeem installeren in 9246

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een alledaags huishouden in Opsterland stookt 1580 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €95 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9246
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Olterterp vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Olterterp! Door middel van onze vergelijker tref je gemakkelijk een professionele installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Opsterland. Of benader Qbis.nl voor lijstjes met goede installateurs uit jouw provincie. Hierna check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificering. Dit zijn o.a. Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem voorziet in heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. In de eerste plaats relevant voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Olterterp. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook hebben we nog het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Olterterp zitten gemiddeld tussen €2400 en €3300, met monteren & installeren. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor velerlei voorbeeldsituaties de investering en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €180 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€65
100 liter2€2.775 – €3.125€90
200 liter2€3.275 – €3.800€140
300 liter3€4.575 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-olterterp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Door deze info kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Het betreft woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Olterterp (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €650 tot €1400. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Olterterp

 • Burg Spitzentechnologie (4 x Platinmaster SBS500 TW), vermogen 2243 [KW], €1525 subsidie.
 • Econo (M48HPCPC-300-H2), vermogen 3455 [KW], €2349 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 800 – 4 XRAY10), vermogen 26 [KW], €1768 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Opsterland een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.opsterland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Olterterp aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Olterterp!

 • De warmtepomp: haalt energie middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!