Zonneboiler Wijnjewoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Wijnjewoude? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van onze vergelijker doorzoek je waardevolle informatie aangaande een zonneboiler kopen in Wijnjewoude.

zonneboiler systeem installeren in 9241

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1250.
 • Een gemiddeld huishouden in Opsterland gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9241
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Wijnjewoude vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Wijnjewoude! Met behulp van deze pagina achterhaal je snel een professionele installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Opsterland. Of check de website kvinl.nl voor een database met competente installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna check jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en certificaten en keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit product bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment is de CV-brander nodig. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Wijnjewoude. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Wijnjewoude zitten gemiddeld tussen €2650 en €4050, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een variatie aan mogelijkheden de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €100 per jaar (energieprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€60
100 liter2€2.925 – €3.150€85
200 liter2€3.175 – €3.875€125
300 liter3€4.525 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-wijnjewoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze info kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft de omvang en de staat van de isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Er volgt z.s.m. een complete offerte van een zonneboiler monteur in Wijnjewoude (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recent verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €775 tot wel €1750. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wijnjewoude

 • Burg Spitzentechnologie (1 x Platinmaster BS100 TW), vermogen 706 [KW], €480 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 4-24hpc), vermogen 3675 [KW], €2499 subsidie.
 • Econo (M24HPCPC-300-H2), vermogen 1996 [KW], €1357 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Opsterland een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.opsterland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Wijnjewoude aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Wijnjewoude!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!