Zonneboiler Houtigehage

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Houtigehage? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij deze pagina doorzoek je handige toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Houtigehage.

zonneboiler systeem installeren in 9223

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1050.
 • Een doorsnee huishouden in Smallingerland gebruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9223
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Houtigehage vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Houtigehage! Door gebruik te maken van deze pagina ontdek je simpel en snel een erkende installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Smallingerland. Of bezoek Qbis.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand lees jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en relevante keurmerken. Zoals bijv. VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor warm tapwater en de centrale verwarming. De installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker interessant voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Houtigehage. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk is er nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Houtigehage liggen tussen de €2675 en €3700, met installatie. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor verscheide voorbeeldsituaties de kosten en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €70 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.650€55
100 liter2€2.950 – €3.000€85
200 liter2€3.100 – €3.850€135
300 liter3€4.500 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-houtigehage

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de productinfo verzonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas er op het adres wordt gebruikt. Door het verbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Houtigehage (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €475 tot wel €1000. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Houtigehage

 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar 2CPC24 HSSFHM300L TW + CV), vermogen 3114 [KW], €2118 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 1-24hpc), vermogen 1606 [KW], €1092 subsidie.
 • Solar2all (TS60/300/PWM), vermogen 2350 [KW], €1598 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Smallingerland mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.smallingerland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Houtigehage aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Houtigehage!

 • Een warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!