Zonneboiler Opeinde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Opeinde? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze tool lees jij veelzijdige details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Opeinde.

zonneboiler systeem installeren in 9218

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1050.
 • Een gemiddelde woning in Smallingerland verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9218
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Opeinde vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Opeinde! Middels de zonneboiler-vergelijker tref je probleemloos een erkende installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Smallingerland. Of ga naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs uit de gemeente. In onderstaande box achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en certificering. Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit duurzame systeem bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Bovenal aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Opeinde. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Opeinde zitten gemiddeld tussen €2600 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt tref je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor enkele voorbeeldsituaties de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €110 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€70
100 liter2€2.750 – €3.050€100
200 liter2€3.100 – €4.000€120
300 liter3€4.425 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-opeinde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Met deze data kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan aantal kamers en staat van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke andere systemen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte van een zonneboiler monteur in Opeinde (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €675 tot wel €1475. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Opeinde

 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC25 CW6 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 10 m2- Oeg KS 1000), vermogen 3152 [KW], €2143 subsidie.
 • Solar2all (HP105HE/500BPWM), vermogen 3911 [KW], €2659 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Smallingerland een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.smallingerland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Opeinde aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Opeinde!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!