Zonneboiler Smalle Ee

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Smalle Ee? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Middels deze website vind jij samengestelde gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Smalle Ee.

zonneboiler systeem installeren in 9214

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een standaard woning in Smallingerland gebruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €110 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9214
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Smalle Ee vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Smalle Ee! Via de zonneboiler-vergelijker vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Smallingerland. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installateurs in de regio. Onderstaand vind je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Solar Keymark, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product draagt zorg voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Vanwege lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Smalle Ee. Dit apparaat is goed te combineren met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er constructies met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Smalle Ee komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3200, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje bekijk je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor velerlei voorbeelden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €155 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.550€40
100 liter2€2.800 – €3.125€80
200 liter2€3.250 – €3.975€110
300 liter3€4.575 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-smalle-ee

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze data kan de expert een goed advies geven.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. U ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Smalle Ee (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is recent extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle merken die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €525 tot wel €1400. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Smalle Ee

 • Nefit (SolarLine 3-300 II HotTop), vermogen 3041 [KW], €2068 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 7,5m2- Oeg HSP1 800), vermogen 2895 [KW], €1969 subsidie.
 • Solar2all (HP75HE/500/PWM), vermogen 3712 [KW], €2524 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Smallingerland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.smallingerland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Smalle Ee aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Smalle Ee!

 • Een warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!