Zonneboiler Drachten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Drachten? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee aspecten: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze website ontdek je samengestelde details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Drachten.

zonneboiler systeem installeren in 9201

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1500.
 • Een standaard woning in Smallingerland verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9201
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Drachten vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Drachten! Geholpen door deze pagina vind je snel een erkende installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Smallingerland. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs uit de buurt. Verderop vind je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en certificering. Je kunt denken aan Solar Keymark, Sterkin, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Deze installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis interessant voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Drachten. Een zonneboiler is goed te combineren met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Drachten variëren tussen €2575 en €3950, met monteren & installeren. Dit product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website lees je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor enkele scenario’sde geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €115 per jaar (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.575€45
100 liter2€2.875 – €3.000€95
200 liter2€3.250 – €3.900€140
300 liter3€4.600 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-drachten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Zo weten we naar wie verdere info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Via deze gegevens kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Denk aan de inhoud en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Er volgt zo spoedig mogelijk een complete offerte van een zonneboiler monteur in Drachten (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €675 tot wel €1425. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Drachten

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 80T/S800L-1), vermogen 3180 [KW], €2162 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200hp-cv-750), vermogen 2456 [KW], €1670 subsidie.
 • Solar2all (HP50HE/300/PWM), vermogen 2302 [KW], €1565 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Smallingerland mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.smallingerland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Drachten aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Drachten!

 • De warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!