Zonneboiler Lichtaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Lichtaard? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie kent twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze tool check jij omvangrijke aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Lichtaard.

zonneboiler systeem installeren in 9176

 • Een zonneboiler is een populaire manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1200.
 • Een gemiddelde woning in Ferwerderadiel stookt 1500 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €90 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9176
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Lichtaard vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Lichtaard! Geholpen door onze vergelijker tref je zonder problemen een goede installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Ferwerderadiel. Of bezoek Qbis.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop ontdek jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. In de eerste plaats interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Lichtaard. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Lichtaard zitten gemiddeld tussen €2775 en €3100, inclusief installeren. Het product heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het type zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. In het volgende kopje check je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €160 per jaar (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€45
100 liter2€2.875 – €3.200€100
200 liter2€3.125 – €3.975€135
300 liter3€4.450 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-lichtaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de informatie verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze data kan de installateur een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft de grootte en de staat van de isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Lichtaard (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €675 tot €1350. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Lichtaard

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 50T/S400L-1), vermogen 1796 [KW], €1221 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200hp-t-200), vermogen 1394 [KW], €948 subsidie.
 • Solar2all (HP30HE/200/PWM), vermogen 1998 [KW], €1359 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Ferwerderadiel mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.ferwerderadiel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Lichtaard aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Lichtaard!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!