Zonneboiler Ginnum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Ginnum? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze vergelijker ontdek jij uitgebreide details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ginnum.

zonneboiler systeem installeren in 9174

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €800.
 • Een gemiddelde woning in Ferwerderadiel verbruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €140 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9174
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Ginnum vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Ginnum! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Ferwerderadiel. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs in de regio. Bijgaand check je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie voorziet in warm tapwater en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal toegepast door grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lagere prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Ginnum. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De recente kosten zonneboiler Ginnum variëren tussen €2450 en €4250, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina bekijk je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor enkele mogelijkheden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €125 per jaar (gasprijzen maart 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€50
100 liter2€2.775 – €3.075€80
200 liter2€3.275 – €3.850€120
300 liter3€4.575 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-ginnum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om te weten hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze data kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Ginnum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €775 tot wel €1475. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Ginnum

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 40T/S300L-1), vermogen 1702 [KW], €1157 subsidie.
 • 123-Kaminofen (3CPC18 + FKS 800), vermogen 3614 [KW], €2458 subsidie.
 • Solar2all (HP20/150/PWM), vermogen 1421 [KW], €966 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Ferwerderadiel mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.ferwerderadiel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Ginnum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Ginnum!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!