Zonneboiler Hegebeintum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Hegebeintum? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van onze tool ontdek je omvangrijke info aangaande een zonneboiler kopen in Hegebeintum.

zonneboiler systeem installeren in 9173

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1850.
 • Een alledaags gezin in Ferwerderadiel stookt 1500 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €50 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9173
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Hegebeintum vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Hegebeintum! Aan de hand van deze pagina vind je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Ferwerderadiel. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en certificering. Zoals bijv. Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Voornamelijk interessant voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Dankzij lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Hegebeintum. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Hegebeintum variëren tussen €2900 en €3900, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Hierna tref je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor verschillende omstandigheden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €135 per jaar (energieprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.675€50
100 liter2€2.900 – €3.050€80
200 liter2€3.275 – €3.950€130
300 liter3€4.575 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-hegebeintum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Door het energieverbruik kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en staat van isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Hegebeintum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot €1300. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hegebeintum

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 30T/S300L-1), vermogen 1442 [KW], €981 subsidie.
 • 123-Kaminofen (CPC18CPC24 + FKSS 600), vermogen 3379 [KW], €2298 subsidie.
 • Austria Email (ERM 300 met Pellesol-a panelen), vermogen 2565 [KW], €2044 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOlevert de gemeente Ferwerderadiel soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.ferwerderadiel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hegebeintum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hegebeintum!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!