Zonneboiler Nes

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Nes? Via een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek je toepasbare toelichtingen over een zonneboiler kopen in Nes.

zonneboiler systeem installeren in 9163

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1350.
 • Een alledaags huishouden in Ameland gebruikt 1720 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €155 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9163
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Nes vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Nes! Met behulp van onze vergelijker check je snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Ameland. Of benader de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit systeem behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Nes. De (zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er oplossingen een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Nes variëren tussen €2750 en €4100, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor meerdere voorbeeldsituaties de kosten en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €75 per jaar (energieprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€70
100 liter2€2.775 – €3.025€90
200 liter2€3.125 – €3.825€145
300 liter3€4.550 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-nes

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze info kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Nes (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €400 tot €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Nes

 • ZBPro (ZP500tfp-5), vermogen 2626 [KW], €1786 subsidie.
 • 123-Kaminofen (CPC24 + TS-SS 500), vermogen 1913 [KW], €1301 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 800 – 5 ECLIPSE), vermogen 2801 [KW], €1905 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Ameland mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.ameland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nes aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nes!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!