Zonneboiler Foudgum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Foudgum? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat in de basis uit 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. onze vergelijker lees je omvangrijke toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Foudgum.

zonneboiler systeem installeren in 9154

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1200.
 • Een gemiddeld gezin in Dongeradeel verbruikt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €155 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9154
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Foudgum vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Foudgum! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je probleemloos een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Dongeradeel. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand lees jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Zonnekeur, KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie is er voor 2 zaken: je watervoorziening en een warme woning. Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bijzonder toepasbaar op grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Foudgum. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop is er nog een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Foudgum vinden we terug ergens tussen de €2925 en €3250, met montage. Het systeem kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, het volume van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Hierna vind je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor een aantal gevallen de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €75 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.600€60
100 liter2€2.825 – €3.175€80
200 liter2€3.175 – €3.950€135
300 liter3€4.475 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-foudgum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de info toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte van een zonneboiler monteur in Foudgum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is recentelijk verbreed. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle producten die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €775 tot wel €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Foudgum

 • ZBPro (ZP300tfp-2), vermogen 1332 [KW], €906 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 20 + SO300), vermogen 1549 [KW], €1053 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 600 – 3 ECLIPSE), vermogen 2224 [KW], €1512 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Dongeradeel een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.dongeradeel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Foudgum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Foudgum!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!