Zonneboiler Brantgum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Brantgum? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze tool doorzoek jij bruikbare info die helpen bij een zonneboiler kopen in Brantgum.

zonneboiler systeem installeren in 9153

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een gemiddeld huishouden in Dongeradeel stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9153
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Brantgum vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Brantgum! Dankzij de zonneboiler-vergelijker achterhaal je gemakkelijk een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Dongeradeel. Of surf naar Qbis.nl waar je een database treft met geschikte installateurs uit de buurt. Onderstaand check jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op recensies en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Het product wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Brantgum. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook plaatsen ze ook het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Brantgum zitten gemiddeld tussen €2825 en €3650, inclusief plaatsing. Het systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Op deze pagina vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor verscheide voorbeelden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €90 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€45
100 liter2€2.925 – €3.175€100
200 liter2€3.250 – €3.850€130
300 liter3€4.575 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-brantgum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Door het verbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Er volgt z.s.m. een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Brantgum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is in 2017 uitgebreid. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €425 tot €1400. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Brantgum

 • ZBPro (ZP200tfp), vermogen 1273 [KW], €866 subsidie.
 • Navetto (WPB270/HPC7,5), vermogen 2877 [KW], €1956 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH PLUS – 350 – 2 KSF26), vermogen 1494 [KW], €1016 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Dongeradeel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.dongeradeel.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Brantgum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Brantgum!

 • Een warmtepomp: genereert warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!