Zonneboiler Hiaure

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Hiaure? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze tool lees jij accurate details m.b.t. een zonneboiler kopen in Hiaure.

zonneboiler systeem installeren in 9148

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1800.
 • Een doorsnee huishouden in Dongeradeel verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9148
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Hiaure vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Hiaure! Geholpen door deze pagina vind je moeiteloos een goede installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Dongeradeel. Of ga naar Qbis.nl voor een database met vakbekwame installateurs uit de buurt. Hieronder lees je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Sterkin, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor heet water in huis en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Wegens beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Hiaure. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Hiaure fluctueren tussen de €2800 en €3300, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Hierna tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor verschillende gevallen de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €95 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.600€50
100 liter2€2.750 – €3.075€95
200 liter2€3.275 – €4.000€120
300 liter3€4.450 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-hiaure

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft adres en contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de informatie verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Op basis van deze informatie kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de grootte en de mate van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een week een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hiaure (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €425 tot €1475. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hiaure

 • Burg Spitzentechnologie (Pro 1200 BS100 TW), vermogen 736 [KW], €500 subsidie.
 • Navetto (WPB270/HPC5,0), vermogen 1820 [KW], €1238 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH ECLIPSE 2 – 350 – 4 ECLIPSE), vermogen 2805 [KW], €1907 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Dongeradeel mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.dongeradeel.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hiaure aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hiaure!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!