Zonneboiler Hantumeruitburen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Hantumeruitburen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit twee delen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze vergelijker lees je accurate aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Hantumeruitburen.

zonneboiler systeem installeren in 9146

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3000.
 • De subsidies lopen op tot €1700.
 • Een gemiddelde woning in Dongeradeel stookt 1490 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €70 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9146
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Hantumeruitburen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Hantumeruitburen! Door middel van deze website achterhaal je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Dongeradeel. Of check de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder check je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en certificering. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product draagt zorg voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Bovenal relevant voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hantumeruitburen. Zo’n systeem is goed te combineren met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In december 2023 zijn er systemen met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Hantumeruitburen variëren tussen €2725 en €3450, met installatie. Dit product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de grootte van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor verschillende scenario’sde aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €140 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.500€40
100 liter2€2.850 – €3.125€80
200 liter2€3.200 – €3.925€145
300 liter3€4.575 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-hantumeruitburen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Via deze gegevens kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen een week een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hantumeruitburen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €450 tot wel €1625. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hantumeruitburen

 • S-Power (HP50-500 AD), vermogen 3396 [KW], €2309 subsidie.
 • HRsolar (Nero 4 / 300M), vermogen 2531 [KW], €1721 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH ECLIPSE 2 – 350 – 2 ECLIPSE), vermogen 1348 [KW], €917 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie biedt de gemeente Dongeradeel soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.dongeradeel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hantumeruitburen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Hantumeruitburen!

 • De warmtepomp: haalt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!