Zonneboiler Moddergat

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Moddergat? Door middel van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze website lees jij bruikbare info aangaande een zonneboiler kopen in Moddergat.

zonneboiler systeem installeren in 9142

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1750.
 • Een gemiddeld huishouden in Dongeradeel gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9142
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Moddergat vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Moddergat! Door middel van onze website bekijk je probleemloos een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Dongeradeel. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna bekijk jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Moddergat. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Moddergat zitten gemiddeld tussen €2875 en €3750, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering is gebaseerd op het type zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op deze pagina check jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor verscheide scenario’sde kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €95 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.550€40
100 liter2€2.900 – €3.025€90
200 liter2€3.175 – €3.825€125
300 liter3€4.475 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-moddergat

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit je op dit moment verbruikt. Aan de hand van het verbruik kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Moddergat (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €975 tot €1150. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Moddergat

 • S-Power (FK 4-500 AD), vermogen 3222 [KW], €2191 subsidie.
 • HRsolar (Hrs200L-D/7,5 combi), vermogen 294 [KW], €1999 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT HPS – 500 – 3 UNIKO21), vermogen 2098 [KW], €1427 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Dongeradeel mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.dongeradeel.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Moddergat aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Moddergat!

 • Een warmtepomp: genereert warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!