Zonneboiler Dongeradeel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Dongeradeel? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt gevormd door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze vergelijker tref jij praktische info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Dongeradeel.

zonneboiler systeem installeren in 9101

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1800.
 • Een gemiddeld huishouden in Dongeradeel stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €55 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9101
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Dongeradeel vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Dongeradeel! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker check je eenvoudig een competente installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Dongeradeel. Of surf naar Qbis.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs uit jouw provincie. Hieronder bekijk je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een grote vraag naar warm water. Omwille van lagere prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Dongeradeel. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Dongeradeel fluctueren tussen de €2750 en €3700, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De investering is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor meerdere gevallen de kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €165 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€55
100 liter2€2.825 – €3.175€80
200 liter2€3.250 – €3.800€145
300 liter3€4.450 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-dongeradeel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas er verbruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de inhoud en staat van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Dongeradeel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €925 tot €1550. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Dongeradeel

 • TechniQ Energy.com (TQE-300L-VW+TW-30HP), vermogen 1589 [KW], €1081 subsidie.
 • Remeha (Tzerra HP 390 4C), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc23 2cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVObiedt de gemeente Dongeradeel mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.dongeradeel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Dongeradeel aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Dongeradeel!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente