Zonneboiler Wetsens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Wetsens? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem komt tot stand door 2 aspecten: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels onze tool lees je toepasbare gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Wetsens.

zonneboiler systeem installeren in 9122

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1850.
 • Een gemiddeld gezin in Dongeradeel gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €100 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9122
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Wetsens vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Wetsens! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je zonder problemen een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Dongeradeel. Of benader kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop achterhaal je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op reviews en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. In de eerste plaats toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Wetsens. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er voorbeelden met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De recente kosten zonneboiler Wetsens variëren tussen €2900 en €3450, inclusief installeren. De installatie heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. In het volgende kopje ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna tref jij voor velerlei voorbeeldsituaties de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €105 per jaar (gasprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.650€70
100 liter2€2.900 – €3.100€95
200 liter2€3.150 – €3.850€145
300 liter3€4.600 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-wetsens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Wetsens (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €975 tot wel €1675. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wetsens

 • Rivusol (Aquatel S500-10.0V), vermogen 3471 [KW], €2360 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)D), vermogen 1912 [KW], €1600 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT – 200 – 1 UNIKO21), vermogen 701 [KW], €477 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Dongeradeel soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.dongeradeel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Wetsens aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Wetsens!

 • De warmtepomp: genereert warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!