Zonneboiler Aalsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Aalsum? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Via onze website doorzoek je actuele info aangaande een zonneboiler kopen in Aalsum.

zonneboiler systeem installeren in 9121

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een standaard woning in Dongeradeel gebruikt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9121
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Aalsum vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Aalsum! Door gebruik te maken van onze website tref je verrassend eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Dongeradeel. Of ga naar Qbis.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand vind jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie regelt heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit product bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Aalsum. De (zonneboiler is goed te combineren met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er constructies met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Aalsum zitten gemiddeld tussen €2575 en €4200, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. In het volgende kopje check je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor verschillende situatiesde totaalprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €165 per jaar (gasprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.700€50
100 liter2€2.850 – €3.150€85
200 liter2€3.250 – €3.850€130
300 liter3€4.400 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-aalsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten we naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze gegevens kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Aalsum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is in 2017 verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €725 tot €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Aalsum

 • Rivusol (Aquatel S500-7.5V), vermogen 3276 [KW], €2228 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P50B(**)DL), vermogen 1918 [KW], €1604 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY S – 500 – 2 XRAY15), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie verschaft de gemeente Dongeradeel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.dongeradeel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Aalsum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Aalsum!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!