Zonneboiler De Falom

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in De Falom? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van onze tool tref je uitgebreide details die helpen bij een zonneboiler kopen in De Falom.

zonneboiler systeem installeren in 9109

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1450.
 • Een gemiddelde woning in Dantumadiel stookt 1630 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Concreet: een forse besparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9109
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in De Falom vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in De Falom! Middels deze website check je eenvoudig een competente installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Dantumadiel. Of check Qbis.nl voor informatie over geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product zorgt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in De Falom. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler De Falom vinden we terug ergens tussen de €2975 en €3400, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op onze website lees je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor enkele voorbeeldsituaties de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €75 per jaar (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€65
100 liter2€2.800 – €3.200€95
200 liter2€3.275 – €3.900€110
300 liter3€4.400 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-de-falom

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de installateur een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U krijgt z.s.m. een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in De Falom (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is recentelijk verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €850 tot €1125. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Falom

 • Rivusol (Aquatel S250-4.0V), vermogen 1868 [KW], €1270 subsidie.
 • Econo (M18HPCPC-300-HHB1), vermogen 1734 [KW], €1179 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY – 300 – 2 XRAY10), vermogen 1287 [KW], €875 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Dantumadiel soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.dantumadeel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte De Falom aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in De Falom!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!