Zonneboiler Rinsumageast

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Rinsumageast? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit twee zaken: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Middels onze vergelijker check je toepasbare gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Rinsumageast.

zonneboiler systeem installeren in 9105

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €700.
 • Een doorsnee huishouden in Dantumadiel gebruikt 1630 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €150 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9105
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Rinsumageast vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Rinsumageast! Geholpen door onze vergelijker bekijk je eenvoudig een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Dantumadiel. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met goede installateurs uit de gemeente. Hieronder check jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Door middel van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval is de CV-brander nodig. Voornamelijk toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Rinsumageast. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder is er nog het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Rinsumageast zitten gemiddeld tussen €2575 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Het product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Op deze pagina check je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor verscheide scenario’sde geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €80 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.600€50
100 liter2€2.775 – €3.050€75
200 liter2€3.225 – €3.925€110
300 liter3€4.425 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-rinsumageast

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze statistieken kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. U ontvangt binnen een paar dagen een complete offerte via een zonneboiler monteur in Rinsumageast (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot wel €1625. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rinsumageast

 • Rivusol (Aquatel S300-50T), vermogen 2294 [KW], €1560 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 500 PAWT), vermogen 2356 [KW], €1602 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 300 – 2 ECLIPSE), vermogen 1279 [KW], €870 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVObiedt de gemeente Dantumadiel mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.dantumadeel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Rinsumageast aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Rinsumageast!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!