Zonneboiler Wirdum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Wirdum? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem bestaat uit twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels de zonneboiler-vergelijker bekijk jij omvangrijke raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Wirdum.

zonneboiler systeem installeren in 9088

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een doorsnee gezin in Leeuwarden verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €75 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9088
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Wirdum vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Wirdum! Aan de hand van onze website tref je snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Leeuwarden. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installateurs uit de gemeente. In onderstaande box tref je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit duurzame product behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Wirdum. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Wirdum schommelen tussen de €2675 en €4200, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. In het volgende kopje bekijk je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een paar voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €135 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.625€65
100 liter2€2.875 – €3.200€90
200 liter2€3.175 – €3.975€145
300 liter3€4.575 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-wirdum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze statistieken kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Wirdum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €925 tot wel €1200. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Wirdum

 • Rivusol (Aquatel S150-20T), vermogen 1465 [KW], €996 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 500 BSV), vermogen 2309 [KW], €1570 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500PB + 2xEKSH26P (DL)), vermogen 1833 [KW], €1546 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Leeuwarden mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.leeuwarden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Wirdum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Wirdum!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!