Zonneboiler Teerns

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Teerns? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem wordt opgebouwd door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Via deze website vind jij samengestelde info aangaande een zonneboiler kopen in Teerns.

zonneboiler systeem installeren in 9085

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1850.
 • Een gemiddeld huishouden in Leeuwarden gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9085
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Teerns vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Teerns! Door gebruik te maken van onze tool vind je moeiteloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Leeuwarden. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Hierna achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem wordt gebruikt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. Voornamelijk toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Teerns. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De verwachte kosten zonneboiler Teerns variëren tussen €2525 en €3050, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor enkele mogelijkheden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €140 per jaar (energieprijzen februari 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.700€40
100 liter2€2.850 – €3.150€80
200 liter2€3.300 – €4.000€145
300 liter3€4.575 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-teerns

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de info verzonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze data kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Teerns (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle types die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot wel €1250. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Teerns

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 200L 1xES2V/2,65S), vermogen 1002 [KW], €681 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 150 BSV), vermogen 1200 [KW], €816 subsidie.
 • Rivusol (Radiant Aesthetic 500KWS-60T), vermogen 3588 [KW], €2440 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Leeuwarden mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.leeuwarden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Teerns aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Teerns!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!