Zonneboiler Snakkerburen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Snakkerburen? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels deze pagina bekijk jij veelzijdige raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Snakkerburen.

zonneboiler systeem installeren in 9083

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €950.
 • Een alledaags huishouden in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €105 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9083
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Snakkerburen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Snakkerburen! Door middel van onze vergelijker tref je gemakkelijk een erkende installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Leeuwarden. Of surf naar Qbis.nl voor een schema met eerlijke installateurs in de regio. Bijgaand ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie voorziet in het warme water en de centrale verwarming. Het product bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Snakkerburen. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De verwachte kosten zonneboiler Snakkerburen komen gemiddeld uit tussen €2975 en €3500, met installatie inclusief. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor velerlei voorbeelden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €175 per jaar (gasprijzen februari 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.600€60
100 liter2€2.875 – €3.025€100
200 liter2€3.150 – €3.825€145
300 liter3€4.600 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-snakkerburen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels het verbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Snakkerburen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot €1650. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Snakkerburen

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 200L 2xES2V/2,0S AL), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 BSH), vermogen 1517 [KW], €1032 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S500/2-80T), vermogen 3737 [KW], €2541 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Leeuwarden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.leeuwarden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Snakkerburen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Snakkerburen!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!