Zonneboiler St.-Jacobiparochie

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in St.-Jacobiparochie? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product komt tot stand door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl bekijk je omvangrijke details die helpen bij een zonneboiler kopen in St.-Jacobiparochie.

zonneboiler systeem installeren in 9079

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een gemiddelde woning in Waadhoeke gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €155 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9079
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in St.-Jacobiparochie vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in St.-Jacobiparochie! Met behulp van deze website bekijk je probleemloos een erkende installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of probeer Qbis.nl voor een schema met geschikte installateurs uit jouw provincie. Verderop check jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Vooral eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lage winkelprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in St.-Jacobiparochie. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler St.-Jacobiparochie zitten gemiddeld tussen €2525 en €3100, met monteren & installeren. Het product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, het volume van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor verscheide gevallen de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €70 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.675€50
100 liter2€2.825 – €3.050€100
200 liter2€3.100 – €3.975€130
300 liter3€4.525 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-st-jacobiparochie

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten we naar wie de specificaties verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Via deze informatie kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Er volgt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in St.-Jacobiparochie (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is 2 jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €875 tot wel €1025. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in St.-Jacobiparochie

 • Dutch Solar Systems (ZB500TX 9,48), vermogen 3471 [KW], €2360 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 PAWT), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S250/2-45T), vermogen 2224 [KW], €1512 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Waadhoeke mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.waadhoeke.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte St.-Jacobiparochie aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in St.-Jacobiparochie!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!