Zonneboiler Hallum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Hallum? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker bekijk jij actuele raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Hallum.

zonneboiler systeem installeren in 9074

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3900.
 • De subsidies lopen op tot €1300.
 • Een standaard woning in Ferwerderadiel stookt 1500 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €100 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9074
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Hallum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Hallum! Door gebruik te maken van deze website tref je snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Ferwerderadiel. Of surf naar de website kvinl.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf achterhaal je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Hallum. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Hallum fluctueren tussen de €2575 en €3550, met installatie. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor een paar voorbeelden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €55 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.600€65
100 liter2€2.750 – €3.175€100
200 liter2€3.100 – €3.925€130
300 liter3€4.600 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-hallum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt snel een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hallum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recentelijk verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot €1600. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Hallum

 • Dutch Solar Systems (ZB200TX 7,11), vermogen 3123 [KW], €2124 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 BSV), vermogen 1902 [KW], €1293 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc21 cpc23 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3308 [KW], €2249 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie verschaft de gemeente Ferwerderadiel een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.ferwerderadiel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hallum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hallum!

 • Warmtepomp: genereert warmte via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!