Zonneboiler Readtsjerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Readtsjerk? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee delen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van onze tool check je uitgebreide adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Readtsjerk.

zonneboiler systeem installeren in 9067

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1800.
 • Een gemiddeld gezin in Dantumadiel gebruikt 1630 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €85 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9067
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Readtsjerk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Readtsjerk! Dankzij onze website check je gemakkelijk een erkende installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Dantumadiel. Of ga naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf vind jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Zonnekeur, KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product zorgt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Bijzonder relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Omwille van lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Readtsjerk. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Readtsjerk fluctueren tussen de €2400 en €4450, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de specificaties van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Op onze website bekijk je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna vind je voor diverse situatiesde kosten en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €90 per jaar (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€45
100 liter2€2.750 – €3.000€100
200 liter2€3.175 – €3.900€130
300 liter3€4.425 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-readtsjerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze gegevens kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Denk aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Readtsjerk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €950 tot wel €1175. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Readtsjerk

 • Dutch Solar Systems (ZB120TX 4,74), vermogen 1929 [KW], €1312 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 BSH), vermogen 1317 [KW], €896 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc16 2cpc9 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3275 [KW], €2227 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Dantumadiel een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.dantumadeel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Readtsjerk aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Readtsjerk!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!